Follominne – årboken for Follo historielag – som ble utgitt første gang i 1951 utgis nå på både papir og på nett. Papirutgaven utgis fortsatt hvert år i løpet av november måned og kan finnes på bibliotekene i Follo. Enkelte av de tidligere årbøkene deles nå ut gratis på Follo Museum på Seiersten i Drøbak. De digitale versjonene finnes på denne hjemmesiden samt på www.bokhylla.no (Nasjonalbiblioteket). På nettsiden legger vi ikke ut Follominne for nåværende år og forrige år.

I perioden 1951-2017 er det utgitt 55 årbøker med til sammen 7200 nummererte sider med lokalhistorie fra Follo, fordelt på 750 artikler. Skrevet av mer enn 320 forskjellige forfattere.

Årbok for Follo historie- og museumslag (nr.1-5)
Follominne for Follo historie- og museumslag (nr.6-34)
Follominne for Follo historielag (nr.35- ....)

Før en søker i årboka, kan det være praktisk å søke i et register som ligger på et Excel-ark med alle ariklene i alle Follominnene skrevet ned. Arket Register 1951 – 2019  lastes ned på egen maskin før bruk. Vi måtte innhente tillatelse fra alle tilgjengelige artikkelforfattere eller etterkommere før årboka kunne legges ut på nett.

Publisert

Om Follominne, litt historikk

Follominne eller Årbok for Follo Historie- og Museumslag, som årboken het de første årene, ble utgitt første gang i 1951, tre år etter at Follo Historie- og Museumslag ble stiftet, og historien kan kort beskrives som følger: De første årbøkene var beskjedne i omfang, de talte ca. 60 sider og i 1971 var årboken nede i 31 … Fortsett å lese Om Follominne, litt historikk
Les mer
Publisert Oppdatert