Du er her: Forsiden / Kulturminnedagene / 2009-follo

Kulturminnevern

2009  Tema: ”Vann og dagliglivets kulturminner”
Dette var et Kulturminneår da kommunene skulle velge sitt kulturminnested.

1997 var også et Kulturminneår initiert av Kulturdepartementet.

2009 - kulturminnedagene i Follo

Søndag 26. april Oppegård historielag Friluftsorganisasjonene Oppegård kommune Husflidslaget Østre Greverud Friluftslivets dag Start på Skautraver’n med kulturminneposter. Aktiviteter på tunet med kulturminner som tema. Møt ”Tralletonetroll” (Tone Holte) i skogen og på tunet.
Lørdag 13. juni kl.14.00 Frogn historielag Smia på Øvre Glenne Glenneveien 355 Hans-Petter Glenne demonstrerer smedens yrke i den opprinnelige gårds-smia. Den betjente hele Follo med å lage og reparere vognhjul og redskap.
Søndag 30. aug kl.12-16 Follo historielag i samarbeid med Follo museum, Frogn og Ås husflidslag, Frogn og Vestby bygdekvinnelag Follo museum Seiersten "Dagliglivets husflid og håndverk; fra naturalhusholdning til pengehusholdning"
Søndag 20.sept Frogn historielag Seiersten skanse Møt på parkeringsplassen på Follo museum "1905-linjen" i Kulturminneåret Skansevandring med guiden Torstein Aamodt fra Seiersten til Heer ca. 2 - 3 timer
Søndag 13. sept Vestby historielag Hvitsten – den årlige kulturminnedag med årets tema: ”Vann og dagliglivets kulturminner”.  Bjørn Linnestad og Trond Berthelsen som guider. Nærmere detaljer vil bli annonsert.

Publisert 15.06.2017

Du er her: Forsiden / Kulturminnedagene / 2009-follo